Załóż firmę dzięki dotacjom z UE

Dziś jest: Niedziela, 23 lutego 2020, Imieniny: Romana, Damiana
Słownik finansowy

Wybierz pierwszą literę hasła:

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Czy odczuwasz skutki kryzysu?

Tak

Nie

Nie mam zdania

Unia Europejska

2014-04-24

Załóż firmę dzięki dotacjom z UE

Masz dość ciągłego szukania pracy? Sądzisz, że Twój pomysł na własny biznes jest strzałem w dziesiątkę, lecz brak Ci środków na niezbędne inwestycje? Skorzystaj z unijnych dotacji, które pomogły już tysiącom osób w podobnej sytuacji.

Pomoc z Unii: na co możesz liczyć?
Dotacje na założenie działalności gospodarczej są skierowane przede wszystkim do tych osób, które w ciągu ostatnich 12 miesięcy nie prowadziły działalności gospodarczej i które są zarejestrowane w Urzędzie Pracy jako osoby bezrobotne. Dzięki unijnym programom, realizowanym za pośrednictwem Urzędów Pracy, można w takiej sytuacji otrzymać nawet 40 tysięcy złotych na rozpoczęcie własnej działalności. Dobry pomysł na firmę poparty dodatkowo dopracowanym biznesplanem to dwie bardzo ważne kwestie, jednak decydującym o sukcesie dokumentem może się okazać wniosek o dotacje z Unii Europejskiej. To ten dokument sprawia najwięcej problemów. Dlaczego?

Składasz wniosek: o tym musisz pamiętać!
Jeśli chcesz zwiększyć swe szanse na sukces, możesz skorzystać z pomocy pracowników z UP lub firm, dla których wypełnianie wniosków o dotacje unijne jest codziennym zadaniem. Zyskasz dzięki temu pewność, że Twój pomysł nie zostanie odrzucony ze względu na drobne błędy formalne. Musisz też na bieżąco śledzić informacje na temat tych projektów unijnych, które są realizowane przez Urzędy Pracy. Trzymanie ręki na pulsie to ważna sprawa. Równie ważne jest szybkie składanie wniosków do UP. Jak podkreślają specjaliści, największe szanse na pozyskanie dotacji mają te osoby, które składają swe wnioski na początku roku. Urzędy mają wtedy więcej środków, dzięki którym mogą wspierać przyszłych przedsiębiorców.

Dzięki unijnym projektom wielu osobom udało się założyć własną działalność i rozwinąć skrzydła. Chcesz do nich dołączyć? Dzięki pomocy coraz liczniejszych instytucji finansowych zwiększysz swe szanse na sukces i dołączysz do grona tych, dla których własna firma już dawno przestała być tylko marzeniem.
» Odpowiedz

Opinie i komentarze (0)

Szukaj w serwisie:

Najnowsze firmy w bazie

emivio Ubezpieczenia Agent...

Ubezpieczenia dla Ciebie, Twoich Bliskich i Twojego Biznesu Dom, Mieszkanie, Samochód,...

CAPITAL PARTNER

CAPITAL PARTNER to firma doradcza posiadająca wieloletnie doświadczenie w obsłudze...

Newsletter

Jeżeli chcesz być informowany o nowościach w serwisie 7finanse.pl, dodaj swój e-mail:

Partnerzy serwisu:
2009 © Copyright by 7finanse.pl portal finansowy. Wszelkie prawa zastrzeżone.